Affiliate links gebruiken - Style marketing full service internet marketing bureau
16522
post-template-default,single,single-post,postid-16522,single-format-standard,mega-menu-top-navigation,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-14.5,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
 

Affiliate links gebruiken

Affiliate links gebruiken

Affiliate links gebruiken? Zo werkt het!

Natuurlijk weet het team van Stylemarketing alles over hoe jij affiliate links het beste kunt gebruiken. Maar weet jij dat ook? Het inzetten van affiliate links en marketing kan zeer effectief zijn, en daarmee kun je jouw inkomen aanzienlijk verhogen. Het inzetten van deze links kun je op heel veel verschillende manieren doen. Zo kun je ervoor kiezen om ze te gebruiken in de teksten van een blog, maar er zijn nog meer manieren hoe je affiliate links op de juiste manier in kunt zetten. Ben je benieuwd hoe jij een perfecte affiliate marketing kunt uitvoeren? Stylemarketing zet 9 interessante methodes voor je op een rijtje:

Schrijf een leuke review van een product

Heb je de laatste tijd iets gekocht waar je heel tevreden over bent? Dan kun je eigenlijk direct aan de slag om een leuke beoordeling of review over dit product te gaan schrijven. Zeker op grote websites zoals bijvoorbeeld Coolblue of Zalando heb je altijd de mogelijkheid om dat te doen. Als je via jouw affiliate links bezoekers naar deze pagina stuurt en ze kopen vervolgens dat product of iets anders in de webshop, ga jij er met een deel van de verkoopprijs vandoor. Hoe meer verkeer je doorstuurt, des te meer je kunt verdienen!

Weet je veel over een bepaald onderwerp? Maak een tutorial!

Bij Stylemarketing hebben we veel verstand van de juiste marketing voor jouw bedrijf of product, maar misschien heb je wel een hele andere gave? Weet je veel over make-up? Of over een bepaald afslankproduct? Als je jouw kennis deelt door middel van informatieve content, kun je daar heel makkelijk jouw affiliate links die verwijzen naar het product of naar iets wat je gebruikt, toepassen. Leerzaam en effectief!

.

Laat mensen weten welke hulpmiddelen je gebruikt

Als je bijvoorbeeld een waanzinnig enthousiaste doe-het-zelver bent, kun je aan jouw lezers laten zien welke gereedschappen je bijvoorbeeld hebt gebruikt om dat leuke tuinbankje te maken. Mensen zijn van nature nieuwsgierig, en zullen daarom altijd geïnteresseerd zijn in de tools die je hebt gebruikt voor die bepaalde klus. Verwijs met je affiliate links naar het betreffende product op een externe website, en de kans is groot dat je een percentage van de verkoopprijs verdiend. Natuurlijk kun je dit niet alleen toepassen met producten maar bijvoorbeeld ook met diensten.

Wilt u als publisher een website of weblog beginnen? Wilt u als adverteerder starten met Affiliate Marketing? Heeft u daarbij advies nodig?

Koopjes koopjes koopjes!

Mensen zijn gek op aanbiedingen en de juiste koopjes. Ook jouw affiliate links kun je hierbij effectief toepassen. Maak bijvoorbeeld een pagina waarop je allerlei soorten koopjes, kortingsbonnen en acties plaatst. Heel veel affiliate programma’s geven jou als affiliate de mogelijkheid om deze kortingen te gebruiken om bezoekers te trekken. Deze kun je natuurlijk perfect verwerken op een daarvoor bestemde pagina, of in jouw blogpost!

Een sidebar met affiliate advertenties

Heb je een mooie website welke redelijk wat bezoekers trekt per dag? Dan kun je jouw inkomsten makkelijk verhogen door affiliate advertenties op jouw website te plaatsen. Veel programma’s bieden complete advertenties aan die je kunt gebruiken, maar je kunt deze ook zelf maken. Zo weet je zeker dat de uitstraling van de advertentie ook echt past bij jouw website. Krijg je een bezoeker die op één van jouw advertenties klikt en iets koopt? Dan ontvang je daar natuurlijk geld voor. Deze affiliate advertenties kun je makkelijk verwerken in jouw sidebar of de footer.

Call to action? Onderneem actie!

Met een call to action roep je lezers van jouw content op om actie te ondernemen. Maar hoe? Eigenlijk is dit 1 van de makkelijkste manieren om jouw affiliate links effectief in te zetten. Heb je bijvoorbeeld een leuk stuk tekst geschreven over jouw favoriete jeans of vakantiebestemming? Plaats dan aan het einde van de tekst een call to action met jouw affiliate link. Voorbeeld: Wil je ook zo’n mooie jeans scoren? Neem dan een kijkje op ikwilookeenmooiejeansscoren.nl. Heb je jouw lezer kunnen overtuigen van de geweldige kwaliteiten van deze broek, en gaat deze over tot aankoop? Kassa!

Wilt u als publisher een website of weblog beginnen? Wilt u als adverteerder starten met Affiliate Marketing? Heeft u daarbij advies nodig?

Schrijf een e-book

Een e-book leent zich bij uitstek voor het promoten van jouw affiliate links. Heb je een leuk boekje geschreven? Vergeet dan niet om de lezer te wijzen op de website waar ze het betreffende product kunnen kopen, of waar ze van de besproken dienst gebruik kunnen gaan maken. Op deze wijze is het juist helemaal niet nodig om veel geld te vragen voor jouw e-book. Zelfs als je deze gratis weg zou geven aan klanten verdien je er nog geld aan!

Een flitsende nieuwsbrief

Als je regelmatig interessante nieuwsbrieven verstuurd naar jouw vaste klanten, dan kun je deze ook heel goed gebruiken om jouw affiliate links in te verwerken. Dit hoef je niet alleen te doen door middel van tekst, maar ook een “clickable” plaatje kan heel goed werken als link. Natuurlijk moet je het wel gerelateerd houden aan wat jouw lezers interessant vinden, anders komt het al snel over als spam en verlies je klanten in plaats van dat jouw netwerk groeit.

Social media inzetten voor jouw affiliate marketing

Zeker als je veel likes op jouw pagina of volgers hebt, is het gebruik van affiliate links via social media zeer effectief. Hier kun je een nauwe verbinding houden en opbouwen met jouw likers en volgers, en kun je deze voorzien van relevante aanbiedingen en promoties. Verwerk je jouw affiliate links op een natuurlijke manier? Dan kun je er zeker van zijn dat jouw verdiensten met affiliate marketing omhoog schieten. Omdat de regels op social media nogal veranderd zijn de laatste tijd, is het verstandig om wel eerst even te checken wat je wél of juist niet mag promoten.

Wilt u als publisher een website of weblog beginnen? Wilt u als adverteerder starten met Affiliate Marketing? Heeft u daarbij advies nodig?
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.