Overstappen naar SSL - Style marketing full service internet marketing bureau
16808
post-template-default,single,single-post,postid-16808,single-format-standard,mega-menu-top-navigation,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-14.5,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
 

Overstappen naar SSL

Overstappen naar SSL

Hoe ga je van http:// naar https://? Makkelijk overstappen met een SSL

Wil je weten hoe je op een makkelijke manier kunt overstappen van http naar https? In dit artikel leggen we je uit hoe je dat kunt doen. Geen bijzonder technische kennis nodig, want met deze makkelijke van http naar https stappen hoef jij je geen zorgen meer te maken over de veiligheid van jouw website. Sterker nog, met https:// weet je zeker dat je geen potentiële klanten misloopt!

Https:// staat voor een versleutelde verbinding van gegevens. Wel zo lekker voor de bezoekers op jouw website, want zo weten ze zeker dat er geen gevoelige informatie kan worden gehackt of gestolen. Als jouw website nog niet https:// ready is, zien bezoekers een melding die hun vertelt dat de verbinding niet veilig is. 

Niet echt een goed uitgangspunt als je klanten wilt winnen. Overstappen op https:// schept dus niet alleen vertrouwen bij de klant, maar je garandeert ze ook veiligheid. Daarnaast heb je met een https:// website een streepje voor in de zoekmachines. Wil je weten hoe je op een makkelijke manier van http naar https gaat? Volg dan de onderstaande stappen:

ssl-icon

 • – Koop een SSL-certificaat want deze heb je straks nodig als je over wilt gaan van http naar https. Meestal zijn ze door jouw eigen webhost leverbaar, maar er zijn ook derde partijen die SSL-certificaten verkopen. Even Googlen doet wonderen!
 • – Als je het SSL-certificaat binnen hebt, kun je deze gaan installeren. Het is aan te raden om de support van jouw hostingbedrijf te raadplegen omdat de installatie bij ieder systeem weer anders in zijn werk gaat.
 • – Nadat je SSL hebt geïnstalleerd moet je de http van je website redirecten naar https://. Redirecten is écht belangrijk in dit geval anders heb je straks misschien een http en een https variant van jouw website in de lucht. Je kunt je voorstellen dat de zoekmachines hier niet echt blij van worden. Dubbele inhoud betekent echter slechte indexatie!
 • – Ook de linkjes in jouw website moet je aanpassen. Ook de links voor afbeeldingen, menu-links of eventuele links in producten. Dit is belangrijk want zodra het SSL-certificaat in werking is, zal jouw website alsnog rood kleuren als je de linkjes niet vervangt door https://. Veiligheid voor alles, letterlijk en figuurlijk dus!
 • – Heb je gebruik gemaakt van meerdere redirects voor jouw website? Pas deze dan aan van http naar https://. Zo voorkom je dat jouw potentiële klanten niet eerst 3 keer worden doorgestuurd voordat ze op de beveiligde pagina terechtkomen. Je kunt je voorstellen dat klanten hier niet écht blij van worden.
 • – In deze stap ga je de standaard url in Google Analytics aanpassen naar https://, als je deze dienst van Google gebruikt uiteraard. Zo ja, ga dan naar beheer-instellingen en vervolgens naar Property instellingen. Hier kun je de standaard url aanpassen van http naar https.
 • – Werk je met Google Search? Dan is het ook belangrijk dat je daar even de overstap doorgeeft. Scheelt straks een hoop frustratie!
 • – Voeg nu je nieuwe https sitemap toe binnen Google Search Console in de zojuist aangemaakte property. Slim, want doordat je de url’s van je website doorgeeft aan Google, heeft deze direct door dat er iets veranderd is kan de zoekmachine jouw website veel sneller indexeren.
 • – Pas de backlinks van jouw website aan naar de https modus. Dit kun je het beste doen door even zelf te mailen naar het betreffende bedrijf. Uiteraard gaat de doorverwijzing wel automatisch maar ook dit neemt voor de bezoeker wat tijd in beslag tijdens het surfen. Wil je dit niet? Neem dan even contact op met de websites van de backlinks.
 • – Maak je gebruik van een iframe? Hou er dan rekening mee dat niet of nauwelijks meer werkt als je de overstap maakt van http naar https. Kun je de iframes inladen via SSL? Dan is er geen probleem. Lukt dat niet en wil je toch voorkomen dat iframes worden geblokkeerd? Zoek dan naar een andere oplossing voor de iframes op jouw website.
 • – Vergeet als laatste niet de links aan te passen die je gebruikt voor bijvoorbeeld social media kanalen, e-mailmarketing of advertenties.

Heb je deze stappen allemaal doorlopen? Dan zou je nu in het bezit moeten zijn van een perfect beveiligde https:// website met een groen slotje. Gefeliciteerd!

No Comments

Post A Comment