5 manieren om remarketing succesvol in te zetten

5 manieren om remarketing succesvol in te zetten

Als websitebezoekers via Google je website vinden, is het mogelijk om ze opnieuw te benaderen. Online marketingexpert Dennis Tromp deelt vijf strategieën om remarketing effectief toe te passen. Laten we beginnen met een korte introductie over de functie Remarketing Lists for Search Ads (RLSA) van Google AdWords. Hoewel veel mensen bekend zijn met remarketing via Google’s display-netwerk, kunnen bezoekers met RLSA opnieuw benaderd worden in het zoeknetwerk van Google wanneer ze actief op zoek zijn.

Kosten besparen

Een eenvoudige manier om geld te besparen, is door klanten die al een product of dienst hebben afgenomen uit te sluiten van je campagnes. Stel je adverteert als hypotheekadviseur op relevante zoektermen. Je kunt klanten die al een hypotheek hebben afgesloten uitsluiten, waardoor je mediabudget bespaart. Dit geldt ook voor bezoekers die je niet kunt helpen, bijvoorbeeld wanneer ze niet in aanmerking komen voor een hypotheek na het gebruik van je online rekentool.

Aarzelende bezoekers

Veel mensen zullen niet direct tot aankoop overgaan na een eerste bezoek. Toch kun je twijfelende bezoekers overhalen nadat ze je website hebben verlaten. Een webwinkel voor sportartikelen kan bijvoorbeeld een speciale aanbieding doen aan bezoekers die een paar hardloopschoenen in hun winkelmandje hebben geplaatst, maar de website verlaten zonder af te rekenen. Om deze aarzelende bezoekers te overtuigen, kun je gebruikmaken van gepersonaliseerde advertenties die gericht zijn op hun eerdere interesse. Zo kan je bijvoorbeeld een kortingscode aanbieden die alleen vandaag geldig is, of benadrukken dat de voorraad van het gewenste product beperkt is. Door in te spelen op de twijfels en overwegingen van de bezoekers, kun je ze motiveren om alsnog de aankoop te voltooien en zo je conversieratio verhogen.

Benut kansen

Gebruik de informatie van bestaande klanten om extra verkoopkansen te creëren. Als je bijvoorbeeld weet dat iemand een hypotheek voor een huis heeft afgesloten, kun je remarketing inzetten om een aanvullende verzekering aan te bieden. Je kunt dan hogere biedingen instellen voor deze bezoekers, omdat je weet dat ze dicht bij het beslissingsmoment zitten.

Gebruik bredere zoektermen

Door remarketing slim in te zetten, kun je bezoekers die al op je website zijn geweest benaderen met bredere zoektermen. Neem bijvoorbeeld een vakantiepark in Zeeland. Je adverteert normaal gesproken op specifieke zoektermen zoals “vakantiehuisje Zeeland”. Met remarketing kun je echter ook bezoekers bereiken die zoeken naar algemenere termen zoals “vakantiepark boeken” of “weekendje weg Nederland”.

Verhoog biedingen voor waardevolle bezoekers

Wanneer je weet dat een bezoeker al interesse heeft getoond in je product of dienst, kun je overwegen om je biedingen voor deze specifieke groep te verhogen. Dit vergroot de kans dat je advertentie opvalt en zichtbaar is voor deze potentiële klanten.

Door deze vijf strategieën toe te passen in je Google AdWords campagnes, kun je remarketing effectief inzetten en het maximale uit je online marketinginspanningen halen.

Welkom op de Style Marketing blog! Hier vind je de nieuwste tips en trends op het gebied van webdesign en marketing. Laat je inspireren en ontdek de wereld van digitaal succes!
Recente Berichten

Versterk je online zichtbaarheid samen met ons

Ontdek hoe we jouw merk laten stralen en groeien. Liever sparren over de mogelijkheden? Neem direct contact met ons op!

Scroll naar boven