Blog

Home Blog

Sed rutrum faucibus ligula et sollicitudin? Donec sit amet velit convallis, aliquet mi non, dapibus tellus. Pellentesque tempor leo eros, vel lobortis urna mollis at viverra fusce.

JK

tv-commercials

No Comments

Bedrijven die hun tv-commercials simpelweg doorplaatsen op Facebook of YouTube zijn inefficiënt bezig

 

elle Kolleman (Made.for.Digital( over de mogelijkheden die online video retailers en e-commerce bedrijven biedt.

Jelle Kolleman is mede-oprichter en creatief directeur van Made.for.Digital, een productiebedrijf dat film en content produceert voor alle digitale platforms. Kolleman is een van de sprekers tijdens het Cross Media Café over Online Video en Commercie, dinsdag in Hilversum. ‘Er is een enorme kloof ontstaan tussen wat reclame en film makers willen maken, wat ze gewend zijn om te maken en wat we online aan video nodig hebben. Ik zal tijdens het café het probleem schetsen en laat een aantal goede en foute voorbeelden zien van adverteren met video op Facebook en YouTube.’

ADVERTISING

Kolleman vindt het belangrijk om te zien hoe adverteerders hun rol proberen te vinden in dit nieuwe speelveld. ‘Het bericht van afgelopen week dat Adidas stopt met tv-reclame is natuurlijk wel tekenend,’ zegt hij.

Zelf kijkt Kolleman veel naar online video en hij heeft ook wel eens wat aangeschaft naar aanleiding van zo’n video. ‘Vooral Kickstarter projecten die mij op Facebook weten te vinden met snelle pakkende video’s. Facebook bekijk ik op mijn telefoon, en vanaf mijn mobiel is een aankoop ook sneller gedaan dan vanaf m’n desktop, dus dat is nog een argument om juist mobiel te experimenteren met video”.

Weinig merken en bureaus die genoeg aan het experimenteren zijn

Helaas ziet Kolleman ook veel bedrijven die meer kunnen doen met online video. ‘Alle bedrijven die hun tv-commercials simpelweg op Facebook of YouTube pre-roll doorplaatsen zijn zeer inefficiënt bezig. Zonde. Er zijn echt nog maar weinig voorbeelden van merken en bureaus die genoeg experimenteren en hiervan leren.’

Als positieve uitzondering noemt hij JWT, ‘dat voor de ING-bank goed gebruik maakt van mobile video.’

Een ander bedrijf dat online video slim inzet om hun producten of diensten te verkopen is de Amerikaanse verzekeraar Geico. ‘Zij maken geniaal gebruik van de (on)mogelijkheden van YouTube, maar ook in NL is een aantal grote e-tailers die experimenteren met vormen van video, zoals Bol.com, Wehkamp en CoolBlue.’

Het Cross Media Café wordt georganiseerd door iMMovator en Beeld en Geluid. De vakbijeenkomst is gratis te bezoeken, echter wel na inschrijving via de iMMovator website.Naast Made.for.Digital zijn er bijdragen van onder andere RTL Nederland, Brandfighters en Tiny Riot.   

De_5_worstelingen540

Marktonderzoek 5 punten

No Comments

Marktonderzoek is cruciaal voor ieder bedrijf voor het begrijpen van trends, behoeften van klanten, sterke en zwakke punten, en nog veel meer. Het bied eindeloos veel informatie die gunstig is voor elke afdeling binnen een bedrijf. Innovatie heeft de industrieën volledig verstoord, Het blijkt echter dat de marktonderzoeks industrie achterblijft.

Dit zijn de 5 dingen die in elk marktonderzoek ontbreken en wat kan worden gedaan om ze te corrigeren:

  1. Binnen het digitale informatietijdperk, kan een traditioneel marktonderzoek je mogelijkheden om informatie te krijgen limiteren. Deze limieten zijn er omdat het onderzoek gericht is op het stellen van vragen, wat je niet toestaat informatie vrij te verzamelen. Momenteel is er een Verbeterd vermogen om inzicht te krijgen van wat klanten delen nodig. De afgelopen jaren hebben aangetoond hoe sociale media de pijler zijn geworden om enorme inzichten te genereren en zal dat blijven doen.
  2. Met een traditioneel marktonderzoek kunnen de resultaten vooringenomen zijn, door de interviewer of het feit dat de respondenten betaald zijn. In plaats daarvan blijken impliciete technieken meer toepasbaar te zijn dan de overige gedrags interviews technieken. Impliciet verwijst naar de waardering van de waarneming boven interviewen. Er word verwacht dat er dit jaar meer passieve gegevensverzameling wordt gebruikt en in-the-moment onderzoeken door middel van mobiele toestellen.
  3. Wanneer u verwacht resultaten te ontvangen via een traditioneel marktonderzoek, zijn de resultaten nooit “vers” omdat het maanden kan duren om klanten te vinden, interviewen en de resultaten te analyseren. Gelukkig, met dank aan de ontwikkeling in ICT (information and communication technology) zal automatisering de komende jaren de meeste succesverhalen ondersteunen. Automatisering verzamelt gegevens op het moment, met toenemende snelheid en responsiviteit. Toch kunnen geautomatiseerde technologieën zoals sentimentanalyse de menselijke taal niet volledig begrijpen, Dus de beste bedrijven gebruiken de perfecte mix van sentimentanalyse en de kwaliteitscontrole van de mens om een hogere nauwkeurigheid te waarborgen en uitdrukkingen zoals sarcasme te begrijpen.
  4. De voorbeelden die in traditioneel marktonderzoek worden gevonden, zijn vaak te klein en ze vertegenwoordigen misschien niet de doelgroep en zijn niet statistisch relevant. Hier komen online winkels in actie. E-commerce platforms zoals Amazon hebben een superkracht vanwege alle reviews die gevonden kunnen worden. De overdracht van deze superkracht naar bedrijfs beslissers wordt cruciaal om vaste en statistische conclusies te genereren. Eerder, als een bedrijf geen aandacht besteedde aan recensies, zou het haar concurrentievermogen verliezen; Nu loopt het risico om failliet te gaan.
  5. De intimiteit van klanten wordt in veel vormen getoond en is niet gestructureerd. Het verzamelen en analyseren van verschillende vormen van feedback kan uiterst moeilijk en tijdrovend zijn. Reviews of “call center” gegevens komen uit vele bronnen en in verschillende talen, waardoor het uitdagend is voor merken om handige inzichten te verkrijgen. Dit jaar zouden bedrijven meer tijd en geld moeten investeren in een oplossing die acties kan maken van inzichten.
google-partner-adwords

Street view voor bedrijven

No Comments

Street view voor bedrijven

De laatst tijd zijn er steeds meer bedrijven die bekend raken met Street view voor bedrijven, er zijn dan ook steeds meer bedrijven die hiervoor kiezen. Street view voor bedrijven biedt namelijk vele voordelen waar je als bedrijf zijnde zeker van moet profiteren.

Street view voor bedrijven heeft veel weg van de algemene Google street view. Het enige verschil tussen deze twee technologieën is dat Street view voor bedrijven nog net iets verder gaat. Street view voor bedrijven geeft namelijk potentiële klanten de mogelijkheid om je bedrijf van binnen te bezichtigen, je biedt dus als ware een mogelijkheid voor een virtuele toer binnen je bedrijf.

Virtuele rondleiding 360° panorama

De virtuele toer in je bedrijf

Om deze toer mogelijk te maken, huren we Niek Brunnikhuis van 360 fotografie in om de mooiste foto’s te maken die de beste indruk geven van je bedrijf. Deze fotograaf is namelijk opgeleid en gecertificeerd door Google en weet dus precies wat de beste foto’s zijn.

De virtuele toer biedt vele voordelen waar je als bedrijf zijnde van kunt profiteren. De meeste mensen die een virtuele toe volgen binnen je bedrijf, staan op het punt om te beslissen of ze zaken met je willen doen. Vaak geeft deze toer de doorslag, maar dat is niet het enige voordeel.

De voordelen van street view voor bedrijven

De foto’s die nodig zijn voor de virtuele toer worden opgenomen in de zoekresultaten van Google. Hierdoor zal je bedrijf nog makkelijker gevonden worden en kun je nog meer mensen bereiken. Verder zal je bedrijf sneller opvallen in Google maps, aangezien je bij jouw bedrijf binnen kunt wandelen. Mensen die regelmatig Google maps gebruiken, zullen dus sneller in contact komen met je bedrijf. Maar ook mobiele gebruikers kunnen nu makkelijk een kijkje nemen binnen je bedrijf. De Street view voor bedrijven is door middel van een gemakkelijke tool makkelijk toe te voegen aan je site.

Kortom, Google Street view voor bedrijven heeft vele voordelen, waar je als bedrijf zijnde zeker van moet profiteren. Voor meer informatie over deze toer verzoeken we u contact met ons op te nemen. Wij kunnen u er verder in helpen om de perfecte toer te programmeren die prima bij uw bedrijf past en een goed beeld geeft over uw bedrijfsactiviteiten.