Google Onthult Zoekopdracht Upgrades op I/O: Generatieve AI & ‘Perspectieven’

Google Onthult Zoekopdracht Upgrades op IO Generatieve AI & 'Perspectieven'

Google introduceert door AI aangedreven verbeteringen in Zoekopdrachten tijdens Google I/O, inclusief een generatieve AI-functie en een ‘Perspectieven’-tool voor diverse standpunten.

Vandaag, tijdens Google I/O, werden verschillende verbeteringen in Zoekopdrachten voor het eerst onthuld. Twee van de meest significante updates van Zoekopdrachten zijn het integreren van een “Perspectieven”-functie en het toepassen van generatieve AI om zoekresultaten te verbeteren. Deze verbeteringen hebben tot doel om te hervormen hoe gebruikers informatie ontdekken en hun begrip van onderwerpen verdiepen.

Transformatieve Generatieve AI

De nieuwe generatieve AI-functie van Google, genaamd de Search Generative Experience (SGE), is een nieuwe benadering van zoekopdrachten. Deze technologie is ontworpen om complexe zoektaken te vereenvoudigen en belangrijke informatiesamenvattingen te leveren die verbonden zijn met diepere bronnen.

Google’s generatieve AI kan meer gedetailleerde vragen beantwoorden, zoals het vergelijken van twee nationale parken voor een gezin met jonge kinderen en een hond, door relevante details en suggesties voor verdere verkenning te bieden. SGE verbetert ook de online winkelervaring, door uitgebreide productinformatie te leveren, inclusief actuele reviews, beoordelingen, prijzen en productafbeeldingen.

Dit nieuwe winkelervaring is gebouwd op Google’s Shopping Graph, die meer dan 35 miljard productvermeldingen bevat, die allemaal continu worden bijgewerkt. Bewust van de bekende beperkingen van generatieve AI en grote taalmodellen (LLM’s), heeft Google veiligheidsmaatregelen opgezet, zoals het beperken van de soorten vragen waarbij deze mogelijkheden zullen verschijnen, om de kwaliteit en betrouwbaarheid van zoekresultaten te waarborgen.

De SGE-functie is momenteel beschikbaar als een experiment in Search Labs op Chrome desktop en de Google App voor Android en iOS-gebruikers in de VS, met een interface die bij de lancering alleen in het Engels is.

Zoekopdrachten Diversifiëren met ‘Perspectieven’

Ter aanvulling op haar generatieve AI-technologie, introduceert Google de ‘Perspectieven’-functie. Deze nieuwe tool zal lange video’s, afbeeldingen en geschreven berichten van discussieborden, Q&A-sites en sociale mediaplatformen in zoekresultaten markeren.

De functie is ontworpen om gebruikers te helpen onderwerpen te begrijpen door de ervaringen en perspectieven van anderen, wat een meer menselijk aspect geeft aan digitale informatie. Zo zal de ‘Perspectieven’-filter bijvoorbeeld resultaten tonen die persoonlijke verhalen en tips bevatten van verschillende online bronnen, als een gebruiker advies zoekt over het maken van vrienden in een nieuwe stad. Google benadrukt dat ‘Perspectieven’ de kwaliteit van beoordelingscontent in zoekresultaten zal verbeteren, door de nadruk te leggen op ervaringen uit de eerste hand of content gecreëerd door individuen met diepgaande kennis van een onderwerp.

Update van het Systeem voor Nuttige Content Rangschikking

Als onderdeel van haar focus op de kwaliteit van informatie, werkt Google haar systeem voor nuttige content bij om content beter te begrijpen vanuit een persoonlijk of expertperspectief, en zo meer van deze “verborgen parels” op Zoekopdrachten naar boven te brengen. De updates van vandaag van Google, gedreven door vooruitgang in AI, zijn een sprong voorwaarts in zoekmachinetechnologie, het samenvoegen van door AI aangedreven inzichten en diverse menselijke perspectieven.

Welkom op de Style Marketing blog! Hier vind je de nieuwste tips en trends op het gebied van webdesign en marketing. Laat je inspireren en ontdek de wereld van digitaal succes!
Recente Berichten

Versterk je online zichtbaarheid samen met ons

Ontdek hoe we jouw merk laten stralen en groeien. Liever sparren over de mogelijkheden? Neem direct contact met ons op!

Scroll naar boven