Slimme SEO: Hoe u 10 Veelvoorkomende Scams kunt Herkennen en Vermijden

10 Meest Voorkomende SEO Oplichting

SEO-optimalisatie is essentieel voor de marketing van uw bedrijf, maar er zijn veel oplichters actief in deze branche. In dit artikel bespreken we de 10 meest voorkomende SEO-oplichting en geven we u tips om uzelf te beschermen.

1. Wij garanderen de nummer 1 positie

Wie wil er nou niet op de eerste plaats in Google staan? Echter, niemand kan een nummer 1 positie garanderen. Google zelf heeft zelfs aangegeven dat het geen toppositie in de zoekresultaten kan garanderen. Bedrijven die deze belofte doen, kunt u beter vermijden.

2. Wij hebben hét SEO-geheim!

Er bestaat geen “geheim recept” dat één SEO-bedrijf heeft en anderen niet kennen. Geen enkel bedrijf kan claimen elk aspect van het Google-algoritme te begrijpen. Als een SEO-bedrijf niet hun processen aan u uitlegt, is de kans groot dat ze óf niets doen óf ‘black hat’-methoden gebruiken die uw domeinnaam op de zwarte lijst kunnen zetten.

3. Ongewenste e-mails

Bijna alle ongevraagde e-mails via uw website of persoonlijke e-mail kunt u het beste direct verwijderen. Als u het bedrijf niet zelf heeft gecontacteerd, maken ze waarschijnlijk deel uit van een spamoperatie.

4. Wij hebben contacten bij Google

Dit kan soms waar zijn, maar het is misleidend. Een bedrijf kan samenwerken met Google voor advertenties, maar nooit voor SEO. Google heeft er geen financieel belang bij om een bedrijf SEO-diensten aan te bieden.

5. U krijgt een miljoen bezoekers per dag op uw site

Deze “gerichte bezoekers” zijn waarschijnlijk gewoon nepverkeer gegenereerd door een bot. Verkeer alleen is slechts een valse statistiek. Conversies zullen niet veranderen van nepverkeer dat de zoekintentie volledig mist.

6. Onze linkbuilding is de beste

Een linkbuilding-oplichter kan aanbieden om duizenden links naar uw site te maken. Echter, backlink-kwaliteit is een van de meest cruciale onderdelen van Google’s algoritme. Kwalitatieve links naar uw site betekenen dat ze afkomstig zijn van gerespecteerde en vertrouwde websites. Als uw site duizenden links heeft van onbekende websites, zal Google denken dat u hun zoekmachine probeert te manipuleren.

7. Uw site wordt ingediend bij honderden zoekmachines

Als u dit aanbod krijgt, kijk dan eens naar de zoekmachines die ze noemen. U zult waarschijnlijk merken dat de meeste nep zijn of al jarenlang niet meer bestaan. Er zijn slechts drie zoekmachines die bijna 100% van het zoekverkeerverantwoordelijk zijn:

De rest doet er niet toe of bestaat simpelweg niet.

8. Gratis proefperiode

Sommige SEO-bedrijven bieden een gratis proefperiode aan, soms tot een maand. Dit is een wanhopige poging om nieuwe klanten te werven. Een bekwaam SEO-bedrijf zal nooit diensten gratis aanbieden. Bovendien is 30 dagen niet voldoende om resultaten te boeken. Zelfs Google zegt dat de meeste SEO’s vier maanden tot een jaar nodig hebben om voordelen te behalen.

9. Wij doen het beter voor minder

Het SEO-bedrijf heeft geen idee wat uw huidige bedrijf doet, dus hoe kunnen ze deze belofte waarmaken? Dit is pure misleiding. Ten tweede zult u waarschijnlijk geen resultaten zien voor minstens 60 dagen. Het SEO-proces kost tijd om te werken.

10. Het SEO-bedrijf bezit en host uw domein

Wees voorzichtig met deze! Sommige SEO’s nemen de controle over uw online aanwezigheid over door het bezit van de URL en hosting. Maar wat als u besluit om uit elkaar te gaan? Nu heeft uw SEO-bedrijf de controle over u. Verwacht niet dat ze u de beste klantenservice bieden als u hen als leverancier laat vallen. Zorg er altijd voor dat u uw domein zelf bezit en gebruik een hostingbedrijf dat losstaat van het SEO-bureau.

Samenvatting

SEO-optimalisatie is van cruciaal belang voor het marketingplan van uw bedrijf, en het inhuren van een gerenommeerd SEO-bedrijf loont. Let echter op de oplichting voor SEO-diensten die we hier benadrukken – niet alleen verspilt u uw geld, maar Google kan actie ondernemen die uw website jarenlang schaadt. Wees waakzaam en zorg ervoor dat u samenwerkt met een betrouwbaar en transparant SEO-bedrijf om de beste resultaten voor uw bedrijf te behalen.

Welkom op de Style Marketing blog! Hier vind je de nieuwste tips en trends op het gebied van webdesign en marketing. Laat je inspireren en ontdek de wereld van digitaal succes!
Recente Berichten

Versterk je online zichtbaarheid samen met ons

Ontdek hoe we jouw merk laten stralen en groeien. Liever sparren over de mogelijkheden? Neem direct contact met ons op!

Scroll naar boven