WooCommerce versus Shopify: Welke past het best bij u?
Als uw digitale partner is het ons doel om u te begeleiden bij het maken van de beste keuzes voor uw online bedrijf. Vandaag gaan we de twee zwaargewichten van e-commerce bekijken: WooCommerce en Shopify. In 2022 waren deze twee platforms goed voor meer dan de helft van alle online winkels. Maar welk e-commerce platform is het beste?
De basis: WooCommerce versus Shopify
Laten we beginnen met het uitleggen van het fundamentele verschil tussen deze twee platforms. Shopify is een compleet systeem dat zorgt voor hosting, beveiliging, betalings- en voorraadbeheer. Het is ontworpen om uw ervaring bij het opzetten van een online winkel eenvoudig en beginner-vriendelijk te maken.
Aan de andere kant hebben we WooCommerce, een plugin voor WordPress. Het primaire doel van WooCommerce is om u dingen te laten verkopen via een WordPress-gebaseerde website. Hoewel ze allebei op e-commerce zijn gericht, verschillen ze in hun aanpak.
Tijd en moeite
Shopify is ontworpen om het opzetten van een online winkel zo snel en eenvoudig mogelijk te maken. Met Shopify hoeft u zich geen zorgen te maken over het kiezen van een domeinnaamregistrar of het onderzoeken van webhostingproviders.
WooCommerce daarentegen vereist een meer hands-on aanpak. Omdat het een open-source WordPress plugin is, is het niet bedoeld om voor alles te zorgen. Dit betekent dat u nog steeds verantwoordelijk bent voor dingen zoals updates, beveiliging, back-ups en website-ontwerp.
Ontwerpkeuzes
Het UI van uw e-commerce winkel kan een grote impact hebben op het aantal verkopen. Er zijn ongeveer 80 verschillende thema’s vermeld op de Shopify-website en honderden meer op ThemeForest die u kunt gebruiken bij het creëren van uw online winkel.
WooCommerce daarentegen laat het ontwerp aan u of andere thema-ontwikkelaars over. Het werkt doorgaans prima met veel thema’s, mits ze de standaardpraktijken en aanbevelingen volgen. U kunt zoeken naar termen als e-commerce en kiezen uit meer dan 500 gratis thema’s.
Betalingen accepteren
Elke online winkel moet betalingen van zijn gebruikers accepteren. Zowel Shopify als WooCommerce hebben hun eigen geïntegreerde betalingssystemen, Shopify Payments en WooCommerce Payments. Als u deze ingebouwde betalingsoplossingen niet wilt gebruiken, kunt u ook externe betalingsgateways integreren.
Schaalbaarheid
Elke ondernemer wil dat zijn bedrijf groeit en nieuwe hoogtes bereikt. Shopify handelt alle technische details achter de schermen af, wat betekent dat u minder waarschijnlijk software optimalisatieproblemen zult tegenkomen.
Bij WooCommerce moet u daarentegen voorzichtiger zijn wanneer u uw bedrijf opschaaft. U moet opletten op zaken als resource gebruik en mogelijk noodzakelijke upgrades.
Kosten voor het opzetten van de winkel
De kosten voor het opzetten en onderhouden van uw online winkel variëren. Shopify hanteert een maandelijks tarief dat zaken als hosting en een SSL-certificaat dekt. Aan de andere kant is WooCommerce gratis te gebruiken, maar u zult nog steeds een domeinnaam en hostingaccount moeten kopen.
Welke is het beste voor u?
Het creëren van een online winkel vereist overweging van verschillende factoren. Hier is een overzicht van de factoren die we in deze post hebben besproken:
- Tijd en moeite: Shopify
- Ontwerpkeuzes: Gelijke stand
- Betalingen accepteren: WooCommerce
- Schaalbaarheid: Shopify
- Kosten voor het opzetten van de winkel: WooCommerce
Als u op zoek bent naar iets dat niet veel technische kennis vereist en relatief snel kan worden opgezet, is Shopify een goede optie. WooCommerce is ideaal voor mensen die meer controle willen over elk aspect van hun winkel. Het opzetten van een online winkel met WooCommerce kost tijd en moeite, maar het kan u op de lange termijn geld besparen.
Bij het kiezen van het beste e-commerce platform gaat het erom de belangrijkheid te bepalen die u geeft aan elk van deze factoren bij het opzetten van uw online winkel. Wij staan altijd klaar om u te helpen bij het maken van de beste keuze voor uw specifieke behoeften en doelen.